9.2.2014

Tavoite ja motivaatio

Edelliset kirjoitukset ovat olleet tammikuussa 2014 kirjoitettuja, vanhojen muistelemisia. Nyt ollaan jo lähempänä "live" -tilannetta.

Isoin tavoite urheilemiselleni on ollut saavuttaa se piste, jolloin liikkumisen sisäinen tarve on jatkuvasti niin vahva että liikkumaan on päästävä. Ja että jatkuvasti satsaisin omaan hyvinvointiin liikkumisen avulla ja saisin nauttia hyväkuntoisena elämästä, toivottavasti vielä sitten seniorinakin. Joulu- tammikuun aikana, melkein kaksi vuotta aktiivisesti liikkuneena, alkaa oikeasti olemaan näitä tuntemuksia, lenkille pitää päästä. Väsymys tai veltto olo työpäivän jälkeen ei enää tarkoita tekosyytä sille että en liikkuisi. Tämä asia on ollut erittäin hieno tuntea. Pitkäjänteinen työ alkaa tuottamaan tuloksia.

Mistä sitten motivaatiota niihin "huonoihin" hetkiin? Itse tuskin olisin urheilun alkutaipaleella saanut itseäni riittävän säännöllisesti liikkeelle ilman että koko ajan on uusi merkintä kalenterissa. Joku tapahtuma johon tähdätään. Sekä numerot treenipäiväkirjassa. Olen alusta saakka käyttänyt sykemittaria ja GPS-kelloa kaikissa treeneissä. Tykkään tarkastella ja analysoida treenejä numeroiden valossa www.movescount.com. Numeroista näkee hienosti omaa kehitystä, kun vakiolenkin dataa tutkii. Uusin asia johon olen jäänyt koukkuun on edellisten 30 päivän treenien yhteismäärät, kappaleet, kestot, kilometrit. Kyllä se vaan kovasti mieltä piristää kun jatkuvasti on saanut tehtyä 30 pv:n sisällä 20 harjoitusta, kokonaiskesto 26-30 tunnin välissä ja ne juoksukilometritkin on kokoajan nousussa. Kyllä se motivoi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti