14.5.2014

Työt on tehty, on aika nauttia tuloksista.

Kolmen päivän päästä SE on edessä. Matka johon on reilu viisi kuukautta tähdätty. Reenit on reenattu ja on tankkaamisen aika.

Marraskuussa 2013 juostun 50km:n jälkeen on jaloin edetty 735km, kokonaisreenitunnit 133h.

Vanhemmanpolven yleisohje kuuluu "hiihdä 900km, jos haluat hiihtää nautittavan Pirkanhiihdon 90km", samaan 10x suhteeseen en nyt päässyt. Kolmen viikon sairastelu sopivasti maaliskuun lopussa, katkaisi upeasti sujuneen talven. Juuri silloin kun oli tarkoitus alkaa selkeästi nostamaan lenkkien pituuksia. Kun vielä pari seuraavaakin viikkoa oli selvää palautumista, ennen kuin pystyi täysipainoiseen harjoitteluun. Silloin söi miestä ja otti välillä tosi koville.

Jostain syystä ennen jokaista pitkää juoksua on ollut jokin vamma tai sairastuminen, joka on reenit sotkenut. Mutta vaikeuksista huolimatta maaliin on aina päästy. Sillä mennään mikä on ollut tällä kertaa mahdollista ja mitä on tehty. Mieli on positiivinen ja luottavainen.

100km on sellainen matka joka tulee varmasti ulosmittaamaan minusta kaiken tahdonvoiman, kaiken kestävyyden, kaiken kunnon. Ja se on juuri se mitä tuolla matkalla haluankin kokea. Mitään aikatavoitetta en ole laatinut. Juoksu-kävelytaktiikka on luotu tämän hetken kunnon mukaan. Jopa niin tarkasti että tänään oli vuorossa PK-VK1 alueiden laktaattimittaus, pro meininkiä :). Mutta mikä ettei, numerot on mukavia. Kun mittaamiseen oli mahdollisuus, niin onhan se mukava tietää ihan oikeasti omat sykerajat maitohapon syntymiselle ja sietämiselle. Hyvältähän ne tulokset näyttivät, eteenpäin on menty, PK raja hilautuu pikkuhiljaa ylöspäin. Jäi erinomainen fiilis.

Juoksun taktiikka on jaettu viiteen jaksoon. Joka jaksossa on huomioitu juoksun ja kävelyn hidastuminen, sekä lisätty pienet ajat jollekin ei-suunnitellulle. Kaiken osuessa kohdalleen alle 13 tunnin tulen ekasta satasestani selviytymään. Koska tahto ja tähtäin on täysin selvä, pää kalibroidaan vain yhtä tarkoitusta varten. Koville se tulee ottamaan, mutta 100km minä juoksen, piste.

Kokkola Ultra Run 17.5.2014, minä olen valmis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti