6.1.2014

Ennen Frankfurtia 2012

Treenaaminen ensimmäiselle maratonille oli mielenkiintoista opettelua. 

Alun innostus oli kova. Varmaan eniten oli opettelemista siinä kuinka kevyesti alku piti ottaa. Siksi sykemittarin oli käytössä heti alusta pitäen, jotta saisi pidettyä ne PK-lenkit oikeasti PK:na. Ja se oli vaikeaa! "Pitäähän reenaamisen tuntua, eihän siitä muuuten mitään hyötyä ole!" Tähän ajatusmaailmaan kun oli tottunut.


PK-lenkit. Ne oli kuin käsijarru päällä juoksemista. Kokoajan piti varoa ettei sykkeet nousisi ja yhtään, ei yhtään halunnut kävellä, koska minä olen juoksija en kävelijä. Suosittelen lukemaan loistavan tekstin asiasta Marko Forsell - kävelytauot ja muutenkin tutustumaan ultramatkaajan blokiin. Itse koin lähes hurmoksellisiä hetkiä kun Markon tekstit luin.


Kevät ja kesä meni mukavasti treenatessa. Vielä ei ollut syntynyt sisäistä jatkuvaa tarvetta siihen että aina pitää päästä lenkille, vaan välillä joutui pakottautumaan ulos ja välillä jäi menemättä. Sitä normaalia aloittelevan urheilijan tekemistä.

Kuitenkin juostua tuli hiukan liiankin kanssa. Penikkavaivat alkavat vaivaamaan molemmissa säärissä elokuun lopussa, pari kuukautta ennen unelmaa, ja nyt vasta pitkiä lenkkejä olisi pitänyt päästä tekemään. 

Tästä seurasi lääkärissä ja hierojalla käyntejä, juoksutaukoa, kortisoni piikkejä, vesijuoksun tai korvaustreenien yrittämistä, epätoivoa, uskoa, ja taas epätoivoa. Aina viikon tai kahden perään pieni testilenkki. Ja taas lyhyen juoksun jälkeen pakko todeta että jalkoihin sattuu. Alkoi usko loppumaan että unelman saisi täyttymään. Ja totuus on että hävyttömän huonosti sain itseäni liikkeelle korvaaviin treeneihin koko telakalla olon aikana. Kaksi viimeistä kuukautta ennen h-hetkeä oli aivan ala arvoista treenaamista.

Viikkoa ennen Frankfurtia juoksin 7 km ilman säärituntemuksia ja ekalle maratonille lähdettiin. Ajatuksena oli mennä keräänään kokemusta massatapauhtumasta ja juoksemaan niin pitkälle kuin pystyy, paikkoja rikkomatta. Pelon sekaisin tuntein. Aikatavoitetta ei asetettu, vain tieto siitä että n. 5:30 matka tulee kestämään, PK-VK lenkkivauhdista haarukoituna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti